Serbest Ağırlık Mı, Vücut Ağırlığı Mı

SPORCU VE ÜYELERİMİZİN DİKKAT’İNE
30 Mayıs 2020
17-25 EYLÜL 2021 TARİHLERİ ARASINDA ZONGULDAK İLİNDE YAPILAN BÜYÜK ERKEK VE BÜYÜK KADINLAR TÜRKİYE FERDİ BOKS ŞAMPİYONASI!!! SPORCUMUZ 71 KG İSMAİL ARMASH TÜRKİYE ŞAMPİYONU…
9 Ekim 2021

Serbest Ağırlık Mı, Vücut Ağırlığı Mı

Serbest Ağırlık Mı, Vücut Ağırlığı Mı

Serbest Ağırlık Mı, Vücut Ağırlığı Mı

Ağırlık çalışması denildiğinde genel olarak akıllara gelen ilk şey “dambıl, kettlebell veya gym aletleri” iken son zamanlarda bireyin kendi vücut ağırlığını kullanarak yapmış olduğu hareketler oldukça öne çıkmaktadır. Peki Serbest Ağırlık Mı, Vücut Ağırlığı Mı ? aralarındaki farklar nelerdir

Serbest Ağırlık İle Yapılan Antrenman Mı ?

İçerik Başlıkları

Serbest Ağırlık İle Yapılan Antrenman Mı

Ağırlık antrenmanları için genel olarak gym aletleri, barbell, dambıl, kettlebell ve çeşitli olarak birçok aksesuar kullanılmaktadır. Koşu bantları, eliptik bisiklet gibi kardiyo aletleri, ağırlık antrenmanlara göre daha fazla kalori harcanmasını sağlayabilmektedir. Ağırlık antrenmanı yapmak kalp ve karaciğer açısından oldukça sağlıklı olmasıyla birlikte daha sıkı ve şekilli bir vücuda sahip olmanızı sağlar.

Kardiyovasküler egzersizlerle birlikte yapılan ağırlık çalışmaları, günlük harcanan kaloriyi ve kas kuvvetinin artmasını sağlamaktadır. Yapılan birçok araştırma sonucunda, düzenli olarak ağırlık antrenmanı yapıldığında günlük harcanan kaloriye göre %15 miktarında artış gözlemlenmiştir.

Ağırlık antrenmanlarıyla birlikte testosteron hormonu miktarının artış gözlenmesiyle birlikte bu durum sonucunda kas oranının artışında önemli bir rol oynamaktadır. Antrenmanlara yeni başlayan bireylerde (akut sporcular) salınan testosteron hormonunun artışı ilk olarak 3 ila 4 hafta daha yüksek olmaktadır. Böylece ilk aylarda kas olarak kilo alımı kolaylaşmaktadır. Kombin olarak yapılan kardiyo ve ağırlık antrenmanları kas oranının artmasıyla birlikte yağ oranının da azalmasını sağlamaktadır. Kas oranının artışına bağlı olarak ilk aylarda kilo açısından büyük değişimler olmayabilmektedir.

Vücut Ağırlığı İle Yapılan Antrenman Mı

Vücut ağırlığı ile birlikte yapılan antrenmanlarda, makina ve serbest ağırlık yerine kişi kendi beden direncine yönelik olarak kullanarak, düşük maliyetle kas yapma şansına sahip olabilmektedir. Vücut ağırlığı ile yapılan antrenmanların birçok fazlası bulunmaktadır. Bu faydalara örnek vermek gerekirse; vücudun eklemlerine, ağırlık kaldırma antrenmanlarına göre daha az miktarda baskı uygulamaktadır.

Bu durumda vücut merkezinin daha fazla çalışmasını sağlamaktadır. Egzersiz yapan kişinin fiziksel uygunluğuna göre tasarlanabiliyor. Kişi şınav çekmekte zorlanırken, ellerini bir bank üzerine koyarak daha az ağırlık kaldırmasını sağlamaktadır.

Düzenli olarak yapılmakta olan ağırlık antrenmanları kişilerin güçlü kaslara ve sağlam eklemlere sahip olması mümkün olmayabilir. Fakat vücut ağırlığı ile yapılan antrenmanlar sonucunda güçlenme ve esneklik bir arada olabilmektedir. Egzersizleri tam hareket açıklığıyla tamamlamak, eklemler açısından daha rahat hareket etmesini sağlamaktadır. Bununla birlikte olmak üzere iyi bir postür elde edilebilmektedir.

Ekipmansız yapılan egzersizlerden biri olan “yoga” esnekliğin ve gücün artmasını sağlamaktadır. Spor yaralanmalarını önlemesinde önemli bir rol oynamaktadır. Sakatlık, insanların spor yapmayı bırakmasının ana nedenlerindendir. Fakat kişinin kendi vücut ağırlığı ile birlikte yapmış olduğu egzersizler güvenle uygulanabilmektedir. Bu vücut ağırlığı egzersizleri, ciddi sakatların tedavi edilebilmesi için oldukça etkili yöntemlerden biridir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eighteen − 8 =